Mari mengupas kisah lucu...lantaklah cerita ape pun...

    Share

    __julea__
    Member
    Member

    Female
    Jumlah posting : 262
    Age : 30
    Location : Malay In The House
    Job/hobbies : BuaT BoDoH..laLalaLa
    Registration date : 2008-08-05

    new Mari mengupas kisah lucu...lantaklah cerita ape pun...

    Post by __julea__ on Wed Feb 11, 2009 1:10 pm

    Kisah 1
    Cara menjawab telepon dengan betul....(jangan tiru ada aksi ganas) :lol:



    Sebenarnya cara menjawab telephon yang kita amalkan adalah salah...dan kebanyakkannye sama.....terpikirkah anda untuk menjawab dengan jawapan dng betul.Jadi di sini kita akan coba utk menukar jawapannya(tak ler korang semua boring sangat kalau jadi operator)


    1) Soalan: Hello ,may i speak to nda please?
    J awapannya: maaf sini bukan kantor polis...pak...sano main jauh2

    2) Soalan : Hello.....siapa di sana????
    Jawapan :entah lah.....saye di sini...mana saye tau siapa disana...

    3) Soalan : Hello boleh saya bercakap dengan papa awak???
    Jawapan :nak cakap dengan papa saye ..cakap jer lah buat apa tanya saye

    4) Soalan : Hello boleh tolong sambung ke number 366??
    Jawapan :Maaf cik,number tak boleh di sambung hanya boleh di campur .

    5) Soalan : Hello emak ada di rumah tak??
    Jawapan : Emak tak der kat rumah...ayah ade pasal rumah ni ayah yg beli.

    6)Soalan : Hello edho...buat ape tu ?
    Jawapan: Kan saye tengah bercakap dengan awak di telefon ni.

    7) Soalan tolong panggilkan WYN ..saye nak bercakap denganya
    Jawapan : tolong panggil sendiri saya sibuk..maaf

    8)Soalan :Heloooooooooooo.......
    Jawapan :Pusat sakit mental disini..adakah anda ingin mendaftar?

    9) Soalan : boleh saye bercakap dengan qz?
    Jawapan : Maaf number yg anda dail tak mahu memberi perhidmatannya.....
    terima kasih.
    10) Soalan : Hello saye nak tumpang bertanya?
    Jawapan : Maaf ni bukan kaunter pertanyaan.

    11) Soalan :Hello ,betul ker ni number 0122000212?
    Jawapan : Sila dail sekali lagi..kalau saye yg masih jawab betullah tu...

    12) Soalan: Assalamualaikum.........
    Jawapan : Waalaikumussalam........(tupppppp......terus letak telepon)

    _________________________________________________________________

    kisah 2

    Alahai....Atan


    Ader seorang bapa yg menhantar anaknya ke alam persekolah (tahun 1) sebelum bapanya mahu pulang bapanya berpesan agar atan tidak kemana2 selepas waktu persekolahan nanti sehingga bapanya datang tuk membawanya kerumah.Sewaktu sesi pembelajaran seorang ustaz masuk kekelas atan.Ustaz tersebut bertanya anak muridnya..siapa diantara kamu ingin masuk syurga? semua murid mengankat tangan kecuali atan.Ustaz merasa aneh lalu bertanya lagi...siapa yang mau masuk neraka?? semua murid2 tidak mengangkat tangan termasuk si atan tadi.Lalu ustaz tersebut bertanya atan..atan kenapa kamu tidak mengangkat tangan sewaktu saya bertanya samada kamu hendak ke syurga atau neraka? si atan tadi pun menjawab..bapa saya tadi berpesan tak kasi saya pergi kemana-mana...ustaz tadi yang pusing kepala bertambah binggung.....

    _________________________________________________________________

    kisah 3

    sesat......

    Kerana tidak menyukai kucing...si suami membuang kucing kesayangan isterinya...tapi bilan si suami pulang ke rumah..dia melihat kucing itu ada sedang duduk di tangga.jadi si suami ga puas hati lalu membuang kucing itu jauh2..tapi bila mau pulang kerumah si suami sesat...lalu dia menelephon isterinya.

    suami: hello sayang...item(nama kucing) ada di rumah ga

    isteri : item(kucing) ada abang kenapa??

    suami: panggil item(kucing)benter ..abang nak tanya jalan pulang kerumah ni..abang
    sesat.

    isteri:abang ni dah tak betul ker....(sambil garu kepala)

    _____________________________________________________
    kisah 4

    baik punya bapakkkkkkkk


    pada suatu hari si anak bertanya pada bapanya.....

    anak:ayah..ayah..ini siput apa ayah???

    ayah:ini ...ini siput babi nak....

    anak: siput apa ???

    ayah:siput babi laaaa....

    anak:sebut lagi sekali ....

    ayah:sibut la BABI!!!!!!!!!!!!!..beuh.......

      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 9:53 am