Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Share

    __julea__
    Member
    Member

    Female
    Jumlah posting : 262
    Age : 30
    Location : Malay In The House
    Job/hobbies : BuaT BoDoH..laLalaLa
    Registration date : 2008-08-05

    news Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by __julea__ on Thu Feb 12, 2009 1:13 am

    Pada suatu hari ada seorang lelaki kaya ingin mengadakan kenduri untuk anaknya. Lantas dia ke Bandar untuk membeli ayam di kedai Pak Edho.

    Lelaki kaya : saya ingin memesan 100 ekor ayam untuk esok, ini alamat saya (lalu memberikan kadnya).
    Pak WYn : baik tuan, saya akan suruh anak buah saya hantar ayam-ayam tu ke rumah tuan.
    Selepas itu, Pak Wyn memanggil anak buahnya yang bernama Berto dan memberikan arahan….
    Pak Wyn : Berto, esok engkau hantar 100 ekor ayam ke alamat ini ( sambil memberikan kad lelaki kaya tadi).

    Berto : no problem uncle. Very Happy

    Esoknya Berto pun pergi menghantar 100 ekor ayam tersebut. Lima puluh ekor diletakkan di sebelah kanan motosikalnya, 50 ekor lagi di sebelah kiri. Malangnya, di tengah perjalanan motosikal Berto terlanggar lubang dan… BBUAAKK!!! Dia terjatuh dari motornya. Sad

    Ayam-ayam yang dibawanya terjatuh dan lari bertempiaran. Orang ramai datang untuk melihat keadaan Samad. Tetapi Samad tidak apa-apa, malah ketawa terbahak-bahak. Seorang pemuda bertanya kepada Samad…

    Pemuda : Bang… abang tak apa-apa ke? lol!

    Berto: Ha… ha… ha…! lol!

    Pemuda : Bang, kenapa bang? lol!

    Berto : hahaha… bodoh punya ayam, engkau nak lari ke mana? Alamatnya kan ada pada aku!
    wakakakakaka.... :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:

    Notanakal:gimana ya semua ayam ..adakah semua mereka selamat sampai di rumah org kaya....

    lu pikir sendiri :na: :na:

    _____CuRuT_____
    FB3 Staff
    FB3 Staff

    Male
    Jumlah posting : 716
    Age : 34
    Location : pontianak,kalimantan barat.
    Job/hobbies : hobi gw banyak sekali susa mw nyebutin nya
    Registration date : 2008-11-12

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by _____CuRuT_____ on Fri Mar 27, 2009 9:35 am

    julia ngakak luk :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:

    -RD-
    FB3 Staff
    FB3 Staff

    Female
    Jumlah posting : 959
    Age : 29
    Location : Batam~jogyakarta
    Job/hobbies : shopyng =))
    Registration date : 2008-11-09

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by -RD- on Fri Mar 27, 2009 11:12 am

    :Rolling On Thefloor: berto ma wyn sejak kapan buka usaha ayam neh

    _____CuRuT_____
    FB3 Staff
    FB3 Staff

    Male
    Jumlah posting : 716
    Age : 34
    Location : pontianak,kalimantan barat.
    Job/hobbies : hobi gw banyak sekali susa mw nyebutin nya
    Registration date : 2008-11-12

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by _____CuRuT_____ on Fri Mar 27, 2009 8:52 pm

    :neutral: iya ni aii
    masak berto jadi cecunguk wa :Rolling On Thefloor:
    ni menjatuh kan nama baik dan harga diri na kober kek na ne :drunk:

    tapi wa see no coments aja lah :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:
    yg bekin cerita kan ai bukan wa :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:


    Registration date : 1970-01-01

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by  on Wed Apr 01, 2009 12:40 pm

    aii dudutz :Rolling On Thefloor:

    neh cerita keren juga :Rolling On Thefloor: lucu :Rolling On Thefloor: ga kebayang deh klo hal itu bener-2

    terjadi, bisa di suruh ganti rugi aq :Rolling On Thefloor: 100 ekor ayam tuh berapa duitnya :Rolling On Thefloor:

    wakkakaak :Rolling On Thefloor: bisa-2 tergadai harga diri neh :Rolling On Thefloor:a

    _____CuRuT_____
    FB3 Staff
    FB3 Staff

    Male
    Jumlah posting : 716
    Age : 34
    Location : pontianak,kalimantan barat.
    Job/hobbies : hobi gw banyak sekali susa mw nyebutin nya
    Registration date : 2008-11-12

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by _____CuRuT_____ on Wed Apr 01, 2009 1:10 pm

    bused harga diri mw di gadai :Rolling On Thefloor:
    mang ada yg nampung harga diri loe ber :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:

    *~_b4hLuL_~*
    FB3 Staff
    FB3 Staff

    Female
    Jumlah posting : 614
    Age : 29
    Location : MC
    Job/hobbies : ngakak n kojom
    Registration date : 2008-08-04

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by *~_b4hLuL_~* on Wed Apr 01, 2009 2:25 pm

    :Rolling On Thefloor: dari ceritanya sebenarnya yg bego spa seh
    ayam ato pak. berto :neutral:

    pak berto dudulz :Rolling On Thefloor:

    _____CuRuT_____
    FB3 Staff
    FB3 Staff

    Male
    Jumlah posting : 716
    Age : 34
    Location : pontianak,kalimantan barat.
    Job/hobbies : hobi gw banyak sekali susa mw nyebutin nya
    Registration date : 2008-11-12

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by _____CuRuT_____ on Wed Apr 01, 2009 2:30 pm

    yg jlas berto lah :Rolling On Thefloor:
    :neutral: klw ayam tak mungkin mang dah dudul
    gx punya akal dari waan menjak lahir :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:

    *~_b4hLuL_~*
    FB3 Staff
    FB3 Staff

    Female
    Jumlah posting : 614
    Age : 29
    Location : MC
    Job/hobbies : ngakak n kojom
    Registration date : 2008-08-04

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by *~_b4hLuL_~* on Wed Apr 01, 2009 2:53 pm

    :Rolling On Thefloor: julia tega ngatain kk eto dudulzzzzzzz
    tpi mang bener seh :Rolling On Thefloor:
    kk eto pizzzz :Rolling On Thefloor:


    Registration date : 1970-01-01

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by  on Wed Apr 01, 2009 3:30 pm

    Muuachh di pipi dd nda yang gemesin :Rolling On Thefloor:

    *~_b4hLuL_~*
    FB3 Staff
    FB3 Staff

    Female
    Jumlah posting : 614
    Age : 29
    Location : MC
    Job/hobbies : ngakak n kojom
    Registration date : 2008-08-04

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by *~_b4hLuL_~* on Wed Apr 01, 2009 5:10 pm

    Muuachh di pipi dd nda yang gemesin :Rolling On Thefloor:

    nahhhh ni bkti klo kk eto dudulz
    :diablo:
    muauachh kok pke icon ngakak
    :Rolling On Thefloor:

    :lol: request icon muachh dunk :Rolling On Thefloor:

    me___

    Female
    Jumlah posting : 10
    Age : 27
    Location : laut mati :D
    Registration date : 2009-07-23

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by me___ on Tue Jul 28, 2009 1:40 pm

    jangan kan gadai ber :Rolling On Thefloor: loe buang ke tong sampah coba :Rolling On Thefloor: kucing puntak mau hinggap :Rolling On Thefloor:

    bcanda yah ber :Rolling On Thefloor: klo mo mara mara aja gpp ko :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: :dlb:

    wong.kito
    Member
    Member

    Male
    Jumlah posting : 175
    Age : 31
    Location : Sandaran Hati
    Job/hobbies : KuLi
    Registration date : 2008-11-12

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by wong.kito on Mon Aug 17, 2009 11:30 pm

    aiii, klu dendam ama berto jgn kayak gitu donk.
    ceritanya lucu, keren walau berto jd korban.
    ngakakakakkakakakakakkakaka beneran.

    Sponsored content

    news Re: Pak Berto dan ayam yg dudutz

    Post by Sponsored content Today at 12:54 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 12:54 am