______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Share

    riamita-winnie
    V-I-P
    V-I-P

    Jumlah posting : 142
    Age : 31
    Registration date : 2008-11-14

    hot tread ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by riamita-winnie on Wed Dec 10, 2008 1:08 pm

    1. Semua orang Pasti ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jodoh yang berada jauh darinya.

    2. Jodoh itu ketentuan Allah dan kita wajib berusaha.BerDoa, Berusaha yang betul dan bersungguh-sungguh disertai dengan tawakkal, insyallah akan menemukan anda dengan pasangan anda.

    3. Banyak orang masih belum bertemu jodoh kerana mudah patah semangat. Teruskan usaha sehingga anda bertemu jodoh.

    4. Seimbangkan hidup anda dengan sempurna agar diri anda jadi seperti magnet yang menarik bakal pasangan anda kepada anda.

    5. Daya tarikan yang sebenar berpusat di hati yang murni. Berusahalah untuk mencuci hati anda daripada semua perasaan yang negatif terhadap semua orang di dunia ini.

    6. Agar mudah Disayang Orang cuci hati dengan jaga ibadah, sholat taubat, beristighfar, baca Al-Quran, maafkan orang lain, meminta maaf, bersedekah dan berfikiran positif.

    7. Sayangi semua orang di sekitar anda dan anda akan menarik sayang terhadap anda. Jika anda membenci orang, ditakuti bakal pasangan anda akan membenci anda.

    8. Orang yang sedang mencari pasangan harus sentiasa bersedia untuk bertemu dengan pasangannya ,Tanggapan pertama adalah yang terpenting Dan perlu sentiasa dalam keadaan yang paling menarik setiap masa.

    9. Untuk lelaki, tarikan pertama ialah pakaiannya. Untuk perempuan, wajah dan bentuk badan menjadi tarikan pertama. Sediakan diri untuk menawan bakal pasangan anda.

    10. Buka hati dan minda anda untuk menerima cinta. Cinta boleh berputik pada bila-bila masa. Cinta mudah datang kepada mereka yang sentiasa bersedia untuk menerima cinta.

    11. Cinta datang melalui mata lalu turun ke hati. Justru, perhebatkan hubungan mata secara memandang bakal pasangan dengan penuh kasih sayang.

    12. Kita boleh berkomunikasi melalui pikiran. Hantarlah kasih sayang dan hasrat murni anda terhadap pasangan dengan gelombang fikiran ini secara berterusan hingga berjaya.

    13. Ramai yang terlepas peluang dan patah hati sebab lewat menyatakan hasrat kepada bakal pasangan. Perkara yang baik disegerakan (Yaitu menyatakan perasaan anda kepada bakal pasangan).

    14. Tidak salah untuk perempuan memulakan usaha untuk berkenalan. Dan lelaki akan sentiasa merasakan mereka yang memulakan perkenalan walaupun sebenarnya orang perempuan yang memulakan.

    15. Berkomunikasi dengan mesra dan bersemangat menggunakan lidah, mata, hati dan bahasa badan. Elakkan bercakap sambil lewat atau kurang sopan terhadap bakal pasangan.

    16. Berbual dengan pasangan mengenai apa yang dia suka. Beri tumpuan kepada minat dan perasaannya. Elakkan sibuk memberi tumpuan kepada diri sendiri.

    17. Layani bakal pasangan dengan mesra seperti kawan lama walaupun baru berkenalan. Bentuk suasana keintiman dengan segera agar bakal pasangan ada selesa.

    18. Makin mudah kita menceritakan hal peribadi yang munasabah kepada bakal pasangan, semakin mudah dia menceritakan hal dirinya kepada kita.

    19. Berdoa dan latih diri agar kita pandai mendampingi orang lain dan seronok untuk didampingi oleh orang lain. Buang perangai yang menyebabkan orang benci kepada kita.

    20. Beri sayang untuk mendapat sayang. Orang yang masih ada perasaan benci terhadap sebarang orang boleh menyebabkan bakal pasangan benci atau tidak tertarik kepada kita. Justru buang semua benci.

    21. Untuk wanita, jangan jual mahal terhadap bakal pasangan. Tetapi, nyatakan dengan hikmah kepadanya yang anda amat sukar untuk berkenalan dengan lelaki lain.

    22. Kebanyakan lelaki mudah tertarik kepada perempuan yang simple, tidak materialistik, mudah berterima kasih dan redha dengan setiap pemberian lelaki tersebut.

    23. perempuan mudah tertarik kepada lelaki yang memberi perhatian, penghargaan dan penghormatan kepada mereka. Justru, lelaki janganlah terlalu jimat atau kedekut.

    24. lelaki perlu belajar mengenal perasaan, pemikiran, kehendak, keperluan, kesukaan dan kebencian perempuan.

    25. Elakkan memberi tumpuan kepada kelemahan dan kesilapan kecil yang ada pada bakal pasangan. Jangan sesekali mengutuk atau memalukan bakal pasangan.

    26. Senyuman ikhlas, wajah yang menawan dan bahasa badan yang penuh kemesraan akan menambat lelaki terhadap wanita.

    27. Orang mudah tertawan kepada bakal pasangan yang ada persamaan dan ada perbedaan sifat, tindakan dan minat. Terlalu banyak persamaan membosankan. Banyak sangat perbedaan menyesakkan.

    28. Orang mudah tertarik kepada bakal pasangan yang ada sikap dan sifat yang saling mengimbangi dan melengkapkan sikap dan sifatnya.


    29. Walaupun belum kenal rapat dengan bakal pasangan, nyatakan yang anda sering merasa atau berpikir seperti yang dia rasa atau pikir. Keserasian adalah tarikan.

    30. Perempuan membentuk hubungan dengan berbual dan bercakap. Lelaki bentuk hubungan dengan melakukan sesuatu kegiatan secara bersama.

    31. Orang mudah tertawan kepada bakal pasangan yang mempunyai persamaan daripada berbagai segi seperti kepahaman politik, aktiviti keagamaan, sikap terhadap harta, uang dan hobi.

    32. Dua orang yang amat banyak perbedaan boleh serasi antara satu sama lain jika mempunyai satu atau dua persamaan yang mendalam seperti suka kepada kucing, suka melancong atau suka pada anak kecil.

    33. Tindakan yang serentak akan menarik bakal pasangan terhadap anda. Contohnya, serentak berpaling, serentak angkat gelas, serentak berdiri, dan lain nya .

    34. Tawan hati bakal pasangan dengan pamerkan emosi yang sama terhadap sesuatu kejadian atau peristiwa sama-sama gembira, sedih, terperanjat, benci, simpati dan sebagainya.

    35. Dua insan mudah serasi jika mempunyai pentafsiran yang sama mengenai hubungan tahap keakraban, kebebasan, ketergantungan, pemberian, pengorbanan dan sebagainya.

    36. Kenali pasti ciri-ciri yang disukai oleh bakal pasangan anda. Bentuk ciri-ciri yang disukai oleh bakal pasangan anda. Bentuk ciri-ciri ini dalam diri anda dan pamerkan kepadanya yang anda mempunyai ciri-ciri tersebut.

    37. Semua orang mencari cinta sejati tanpa syarat. Bakal pasangan anda akan tertarik kepada anda jika anda mengasihinya bukan kerana wajah, harta, keturunan atau glamornya.

    38. Bakal pasangan akan tertawan kepada anda jika anda dapat bantu mengukuhkan imej dirinya, rangsang semangatnya dan pupuk keyakinan dirinya.

    39. Keikhlasan amat penting dalam memuji atau memotivasi bakal pasangan. Jika kita berbohong, dia akan terus menjauhkan diri daripada kita.

    40. Pujian yang berhikmah dan ikhlas bertindak sebagai magnet yang menarik anda kepada bakal pasangan. Pujian daripada kawan baru lebih bermakna dan berkesan dibanding pujian daripada kawan lama.

    41. Ulang sebut perkataan, ayat atau slogan yang digemari bakal pasangan anda. Ini menyebabkan dia merasa istimewa dan dihargai dan akan tertawan kepada anda.

    42. Kenali pasti keistimewaan bakal pasangan anda yang orang lain tidak nampak. Sampaikan kehebatan ini dengan bersemangat dan dia akan mudah tertawan kepada anda.

    43. Untuk bakal pasangan yang popular dan sering dipuji , cari pujian yang original untuk menambat hatinya. Untuk orang yang tidak popular, sebarang pujian amat dialukan dan dihargai.

    44. Beri penghargaan serta merta kepada setiap pencapaian atau kejayaan bakal pasangan. Ini membelai dan melembutkan hatinya terhadap anda.

    45. Jika bakal pasangan memuji anda, pamerkan keseronokan anda dengan senyuman dan ucapan terima kasih dan bersyukur. Dia akan merasa dihargai.

    46. Cari keunikan, kelucuan atau kegilaan bakal pasangan anda. Nyatakan yang anda suka kepadanya sebab keunikan tersebut. Ini membuat dia merasa istimewa.

    47. Banyak pasangan sengsara bila isteri terlalu cantik atau suami terlalu handsome. Justru, cari bakal pasangan yang setara dan sepadan dengan kita.

    48. Orang yang merasa dirinya bodoh sukar untuk mendapat pasangan. Carilah kecantikan yang ada pada anda dan bentuk keyakinan diri. Hati yang suci dan keyakinan yang tinggi menyerlahkan kecantikan anda.

    49. Wanita mudah tertawan kepada lelaki yang gentleman bersopan santun, suka membantu, menghormati wanita, berani dan yakin diri.

    50. Untuk jadi lebih menawan, teruslah belajar, perbaiki perangai dan peribadi, baiki kemahiran komunikasi, murnikan hati, pemaaf dan sentiasa berprasangka baik



    _______MASIH ADA SAMBUNGAN_______ :clown: :ange:

    riamita-winnie
    V-I-P
    V-I-P

    Jumlah posting : 142
    Age : 31
    Registration date : 2008-11-14

    hot tread ______tips untuk mendapat kan pasangan_________Sambungan_______

    Post by riamita-winnie on Wed Dec 10, 2008 1:10 pm

    51. Lelaki harus mempamerkan sifat kelelakiannya di samping memasukkan sifat perempuan dalam dirinya seperti lebih prihatin, memahami emosi , timbang rasa, dan gunakan gerak batin.

    52. Perempuan harus mempamerkan sifat kewanitaan disamping menghayati sifat lelaki seperti minat dalam politik, memancing, dan aktiviti macho yang lain. Bertindak bijak tapi, jangan terlalu bijak.

    53. Untuk menambat hati wanita, sering lah bertanya tentang perasaannya, aktiviti yang dijalankannya, kegemarannya, kebenciannya atau sembarang perkara yang berkaitan dengan emosi.

    54. Sebelum benar-benar rapat, perempuan harus elakkan diri dari bertanya bakal pasangan mengenai perasaannya mengenai sesuatu perkara, peristiwa atau situasi.

    55. lelaki amat pantang bila bakal pasangan menempelak atau menunjukkan kesilapan atau kebodohan lelaki tersebut. Ini cara terbaik memutuskan hubungan.

    56. perempuan mudah tertawan kepada lelaki yang mau mengaku salah, meminta maaf, meminta bantuan, bertolak ansur, pandai mendengar, bersabar dan lemah lembut terhadap wanita.

    57. Bila berbicara dengan lelaki, perempuan harus fokus kepada fakta dan sampaikan secara ringkas. Penjelasan yang bertele tele dan memasukkan unsur perasaan akan membunuh minat lelaki terhadapnya.

    58. Jika perempuan marah, bujuklah dengan kasih sayang. Tanya kenapa dia marah, dengari dengan teliti dan jangan komen atau coba beri nasihat. perempuan mudah sayang pada lelaki yang pandai mendengar dan sensitif kepada perasaannya.

    59. Jika lelaki marah, jangan sibuk tanya kenapa dia marah. Pamerkan kasih sayang dan bentuk suasana yang tenang. Doakan dia dan beri masa untuk dia merawat dirinya sendiri.

    60. Fahami bahwa lelaki bercbicara secara terus terang, ringkas dan objektif , perempuan sering berbicara secara berlapik, terperinci dan banyak yang tersirat.

    ^_^ Selamat Mencoba ...!


    ga dapat jgn salah kan g ya :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:

    -|DC|-
    FB3 Staff
    FB3 Staff

    Male
    Jumlah posting : 782
    Age : 104
    Location : Punkin Corner, ID
    Job/hobbies : Chips
    Registration date : 2008-08-02

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by -|DC|- on Thu Dec 11, 2008 2:16 am

    dah pusing tambah lagi pusting postingan mu kehed :Rolling On Thefloor:

    panjangnya hed cam tentara berbaris mau perang ya hed :Rolling On Thefloor:

    __eDHo__


    blom nyambung nich :Rolling On Thefloor:

    habis hilang dari peredaran untuk sementara :Rolling On Thefloor:

    salam rindu aja ya semua :Rolling On Thefloor:

    met ber chat ria :Rolling On Thefloor: nenek lampir :Rolling On Thefloor: pa kabar lo nek :Rolling On Thefloor:

    __eDHo__









    ___pp___
    FB3 Staff
    FB3 Staff

    Male
    Jumlah posting : 387
    Age : 30
    Location : Sudut Hati Yang Terlupakan
    Job/hobbies : Menyayangi Wanita
    Registration date : 2008-11-09

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by ___pp___ on Thu Dec 11, 2008 10:24 pm


    adoh met tu tips apa ramuan bwt jamu :Rolling On Thefloor:

    panjang x :Rolling On Thefloor:

    yg singkat ada gak met :Rolling On Thefloor:


    *~_b4hLuL_~*
    FB3 Staff
    FB3 Staff

    Female
    Jumlah posting : 614
    Age : 29
    Location : MC
    Job/hobbies : ngakak n kojom
    Registration date : 2008-08-04

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by *~_b4hLuL_~* on Thu Dec 11, 2008 11:58 pm

    :Rolling On Thefloor: my lesbong :Rolling On Thefloor:

    tipsnya amit panjang panjang amit :Rolling On Thefloor:

    pantas aja Mita lesbong ma Ndaa :Rolling On Thefloor:
    salnya mita gk sanggup ngejalani tips ntuu :Rolling On Thefloor:

    my lesbong gpp kok :Rolling On Thefloor: ndaa akan sllu nemanin kmu :Rolling On Thefloor:

    dalam suka :ange: tpi duka low aja sendiri :diablo:


    :lol: :lol: :lol:

    flower ~~~ Ndaa_bahlul ~~~ flower

    --.666
    Super Moderator
    Super Moderator

    Male
    Jumlah posting : 666
    Age : 98
    Location : GATE FREEDOM
    Job/hobbies : MARKETING / HIKING ,TRAVELING, CAMPING, JUMPING , MALING , SISKAMLING, MANCING , FUCKING & SINGING..
    Registration date : 2008-08-05

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by --.666 on Fri Dec 12, 2008 9:21 am

    wah terlalu Formil bangat !!! Very Happy
    masa mo cari pasangan aja kudu pake 60 Kriteria,,,,,
    kayaknya ngak ada tuh yang sanggup menjalani kriteria kayak gitu,,,
    jaman sekarang kebanyakan yang Instan,,,, ndak berbelit belit bahkan tak jarang kita temukan sakin INSTAN nya HAMIL duluan baru menikah..
    so kalau kita selalu mengutamakan dan berpikir tentang ke 60 point diatas .. kapan enjoy nya...? Very Happy yang ada mikir terus ampe botak...
    kalau gue mending istan dah dari pada pusing kayak gitu Very Happy

    setuju ndak ama gue man ,,,?
    kalau WYNA pasti setuju secara diakan manusia INSTAN...
    Very Happy



    Hidup adalah Anugrah


    riamita-winnie
    V-I-P
    V-I-P

    Jumlah posting : 142
    Age : 31
    Registration date : 2008-11-14

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by riamita-winnie on Sun Dec 14, 2008 12:15 am

    para kehed baca dulu siapa tau bisa ajarin kalian cari kan jodoh tu :Rolling On Thefloor:
    my lesbong jahat lu :weapon9: masa duka cita g yg nanggung sendiri sih:weapon9: :Rolling On Thefloor:
    :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:


    Registration date : 1970-01-01

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by  on Tue Dec 16, 2008 2:06 am

    1. Semua orang Pasti ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jodoh yang berada jauh darinya.


    dd mita :cry: kk ga setuju tuh dengan tips yang pertama :cry: pacar kk kan jauh

    berarti ga jodoh dong :cry: , dd mematahkan semangat kk aja :cry:

    kalau emang jodoh kita semua dekat kenapa kita masih pacaran di dumay

    (duniamaya) :cry: dd pernah nonton film india ga yang judulnya kk lupa :cry:

    pokoknya ceritanya mengenai chatting, mereka dari kecil sering chatting, sampai

    gede, sehingga mereka saling tau sifat-sifat masing-2. ketika ketemu

    mereka udah ga kaku dan ga seperti baru kenalan karena mereka udah saling

    mengenal satu sama lainwalaupun hanya di dumay(duniamaya), dan akhirnya

    mereka berhasil membina rumah tangga yang harmonis sampai keanak cucu :cry:

    yang tepatnya jodoh ga akan kemana dd, walaupun udah dekat sekalipun tapi

    kalau ga jodoh pasti kandas ditengah jalan :cry:

    riamita-winnie
    V-I-P
    V-I-P

    Jumlah posting : 142
    Age : 31
    Registration date : 2008-11-14

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by riamita-winnie on Tue Dec 16, 2008 1:51 pm

    yg pertama?tentang apa bang berto? :Rolling On Thefloor: lupa tolong di baca lagi lah bang :Rolling On Thefloor:
    trus posting kan lagi ke sini :Rolling On Thefloor: biar g ingat kembali bawa g kemarin posting apa :Rolling On Thefloor:
    oh gitu ya bang :Rolling On Thefloor: bisa seumur hidup jg ya :Rolling On Thefloor: cinta di dunia maya :Rolling On Thefloor:
    oh ho semoga bisa seumur hidup ya bang :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: love2 deh ma bang berto :love:
    love2 sebagai kasih sayang :love: :Rolling On Thefloor:
    berjuang trus ya bang berto :lol: ingat baca lagi ya bang postingan g yg kemarin :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:


    Registration date : 1970-01-01

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by  on Tue Dec 16, 2008 2:11 pm

    dd mita :Rolling On Thefloor:

    tuh kan udah ada kk kopas :Rolling On Thefloor:

    yang font nya warna kuning dd :Rolling On Thefloor:

    dd mita ahh :Rolling On Thefloor:

    ^_h3LL_^
    Member
    Member

    Male
    Jumlah posting : 75
    Age : 30
    Location : didepan monitor dan keyboard
    Job/hobbies : Surfing
    Registration date : 2008-10-26

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by ^_h3LL_^ on Tue Dec 16, 2008 3:18 pm

    berto wrote : dd pernah nonton film india ga yang judulnya kk lupa
    pokoknya ceritanya mengenai chatting, mereka dari kecil sering chatting, sampai
    gede, sehingga mereka saling tau sifat-sifat masing-2


    Bawak bawak pelem inidia pula' ... :out: :Rolling On Thefloor: pantesan rajin kali chatting...sapa tau kisah india :rules: terjadi di indonesia :na:


    Registration date : 1970-01-01

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by  on Tue Dec 16, 2008 3:44 pm

    jiah hell :Rolling On Thefloor:

    tuh kan cuma sebagai contoh nya aja :Rolling On Thefloor:

    *~_b4hLuL_~*
    FB3 Staff
    FB3 Staff

    Female
    Jumlah posting : 614
    Age : 29
    Location : MC
    Job/hobbies : ngakak n kojom
    Registration date : 2008-08-04

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by *~_b4hLuL_~* on Tue Dec 16, 2008 9:26 pm

    :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: hell bner kok

    liat aja pic kk eto :Rolling On Thefloor:

    pke antin pla :Rolling On Thefloor: kyak india taun 70-an

    :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:

    riamita-winnie
    V-I-P
    V-I-P

    Jumlah posting : 142
    Age : 31
    Registration date : 2008-11-14

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by riamita-winnie on Wed Dec 17, 2008 12:56 pm

    ndah diam lah :slap: jgn pakai buka kartu bang berto napa :Rolling On Thefloor:
    :yipi: hole film india cute cute hotahe :yipi: kata wyn kehed :yipi:


    oya bang berto kapan sih kita main film kayak india itu? :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:
    ndah lu jgn ikut main ya.awas lu :weapon6: :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:
    :Rolling On Thefloor: ngomong2 sih hell siapa ya? :Rolling On Thefloor: kok kayak nya g ga kenal ya :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:
    :Rolling On Thefloor: :Rolling On Thefloor:

    Sponsored content

    hot tread Re: ______tips untuk mendapat kan pasangan_________

    Post by Sponsored content Today at 1:23 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 1:23 am